SZIMOBE HÍREK

2015.03.12 18:26

Jó hírről számolhatunk be, ugyanis 11 fő megváltozott munkaképességű munkavállalóra kaptunk bértámogatást, így elősegítve a mozgáskorlátozott emberek munka világába való visszatérését.

 

A 2014-es évben több településen tartottunk esélyórát, a nagy sikerre való tekintettel, az idei évben is szeretnénk újabb esélyórákat tartani, hogy betekintést nyerjen mindenki a mozgáskorlátozott sorstársaik mindennapjaiba, mellyel elő tudjuk segíteni az elfogadásuk, s annak megértését, hogy ők is pont olyan emberek, mint bárki más.

 

Továbbá szervezés alatt áll egy fórumsorozat is, mely fórumokat szintén a környező településeken kívánunk lebonyolítani, hogy mindenki, főként a nagycsaládosok, alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok, megváltozott munkaképességűek és a mozgáskorlátozottak belelássanak a SZIMOBE egyesület működésébe, hogy tisztában legyenek a támogatói szolgálat, valamint a támogatások igénybevételének módjával. Valamint szeretnénk e fórumsorozat által is bővíteni a tagjaink létszámát.

 

A guruló egyesülettel is kötünk együttműködési megállapodást, a kerekesszékkel élők életének megkönnyítése céljából.

Telephelyünkön (Szihalom, Szemerei út 58.) Sorstársi tanácsadás is elérhető, melynek célja és feladata hozzánk forduló megváltozott munkaképességű és mozgáskorlátozott emberek és családtagjaik számára, az emberi, szociális, munkavállalási krízishelyzetek feloldása.

Az ügyfélfogadási rend megváltozott telephelyünkön:

Munkanapokon, Hétfőtől – Csütörtökig 8.00 – 14.00 – ig várjuk kedves ügyfeleinket, tagjainkat.

További információk érhetők el egyesületünkről megújult weboldalunkon:

https://www.szimobe.hu/

További elérhetőségeink:

Telefon: 06 70/559-1194; 06 36/363-008

E-mail: szimobe@freemail.hu

 

Egyesületünk:

  • Figyelemmel kíséri a megváltozott munkaképességű és mozgássérült emberek egészségügyi helyzetét, részükre felvilágosító előadásokat szervez.
  • Foglalkoztatja őket illetve segíti munkába állásukat a szakintézmények szolgáltatásait közvetíti, közreműködik tanfolyamok szervezésében a művészetek képviselőivel együttműködve színházlátogatások, előadásokat szervez, mozgásjavító foglalkozásokat tart (gyógytorna).
  • Együttműködik a mozgáskorlátozottakkal és más egészség károsodottakkal foglalkozó szervezetekkel a társadalmi esélyegyenlőségéért, továbbá szükségleteik kielégítését szolgálja.

 

 Mottónk:

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk."